Over Belttech

Slimme oplossingen voor spaanloze metaalbewerkingen

 

Slimme oplossingen met slimme machines.

Uw productieafdeling moet worden uitgebreid en u bent op zoek naar een perfecte partner die u op een adequate wijze adviseert en het veranderproces in uw fabriek van begin tot eind begeleidt. Eind 2017 heeft Belttech de verkoop- en advies activiteiten van Rijva overgenomen, waarmee de vertegenwoordiging van topmerken zoals Dimeco, Sangiacomo, IMV, Siegfried, Stenhøj, Soprem, Raziol, Balliu, EMG, Herrblitz, PA en Pressmac voor de Benelux is gewaarborgd. Wij kunnen hierdoor putten uit een gigantisch arsenaal van mogelijkheden en een slimme oplossing is te allen tijde voorhanden.

Slimme machines

Excenterpersen, hydraulische persen, pneumatische of servo-gestuurde of zelfs handbediende persen van Sangiacomo, IMV, EMG, Pressmac, Stenhøj en Schaal kunnen worden ingezet bij uw gewenste persbewerkingen. In combinatie met een coil aanvoerlijn, bijvoorbeeld bestaand uit een haspel, richtmachine (strekker) en aanvoerapparaat, kan een complete productielijn worden samengesteld. Uiteraard zijn er andere varianten mogelijk, zoals combinaties van een afwikkelhaspel met richtmachine, een bandrichtmachine met aanvoerapparaat (richt-aanvoercombinatie) en bovendien zijn er opwikkelhaspels leverbaar. Maar ook nevenproducten als (band)smering, gereedschapbeveiligingen, perskrachtmeting, coil wisselsystemen, gereedschapwisselsystemen en machinevoeten (trillingdempers) behoren tot het leveringsprogramma van Belttech.
Een combinatie van slimme machines kan worden gebruikt om verschillende persbewerkingen uit te voeren, met name stanswerk (snijden), vervormen (dieptrekken) en combinaties daarvan. De machines kunnen zo worden uitgevoerd, dat zij in staat zijn de meest ingewikkelde (stans-)patronen voor u te maken. U kunt uw fabriek productiever laten functioneren door het inzetten van de juiste machines en door gebruik te maken van onze jarenlange ervaring en de enorme kennis die aanwezig is bij de fabrikanten van de gerenommeerde merken.
Sommige mensen verbazen zich dat er nog steeds persen worden verkocht. “Dat zijn toch machines uit het verleden?”, hoor je dan regelmatig. Maar dat is niet waar. Voor heel veel producten is persen nog steeds de ideale productietechniek. Persen kan daarom nog prima in Nederland, mits de aantallen groot genoeg zijn en met de juiste automatisering. Voor kleinere productie aantallen heeft Belttech echter goede alternatieve productie methodes.

Geschiedenis

Rijva oogstte bekendheid met de fabricage van de excenterpersen. In 2001 werd gestopt met deze productie en heeft het zich toegelegd op het vertegenwoordigen van de hierboven genoemde merken voor de metaalbewerkingsindustrie. Belttech heeft het pakket eind 2017 overgenomen en is dat verder aan het uitbreiden. Daarbij is extra aandacht voor de verschillende flexibele stanstechnieken en het lasersnijden vanaf coil. Het Franse Dimeco speelt hierin een belangrijke rol.
Belttech is opgericht door Eddy van den Belt die 26 jaar bij Rijva heeft gewerkt, eerst als tekenaar-constructeur en later meer in sales.