Hydraulische persen

Hydraulische persen

Stenhøj, de Deense fabrikant van hydraulische persen (ook wel hydro pers genoemd), maakt zowel productiepersen in C-frame uitvoering als portaaluitvoering. Daarnaast werkplaatspersen, die voor specifieke toepassingen ook als productiepers ingezet worden.

STENHØJ heeft inmiddels meer dan 50 jaar ervaring en is dus met recht een specialist te noemen. Door de modulaire bouwwijze kan een standaard machine relatief eenvoudig tot een klantspecifieke machine worden aangepast.

Het leveringsprogramma voorziet in portaalpersen van 25 tot 400 ton en indien gewenst uitgevoerd met een 2e cilinder als ‘plooihouder’ en een 3e cilinder als ‘uitwerper’.

De persen kennen verschillende stotervarianten; zuigerstang met stoterplaat en geleidestangen, zuigerstang met stoterplaat die door 4 geleidezuilen loopt of een variant met gelast stalen ‘doos constructie’. 

De C-frame persen van STENHOJ (16 tot 300 ton) hebben een stabiel gelast stalen frame dat bijzonder toegankelijk is voor handinlegwerkzaamheden. Standaard zijn de hydraulische persen voorzien van een  2-handsbediening die voldoet aan de Europese Normen.