Excenterpersen en mechanische persen

Excenterpersen en mechanische persen vertegenwoordigd Belttech voor drie fabrikanten; Sangiacomo, IMV Presse en Schaal. De laatste is een Duitse fabrikant van zogenaamde stansautomaten, het leveringsprogramma van Schaal kent persen en aanvoerapparatuur. De capaciteit begint bij 10 ton en loopt door tot 100 ton (100 – 1.000 kN), afhankelijk van het tonnage zijn snelheden van 60 tot 800 spm mogelijk. Van de beide Italiaanse fabrikanten is het Sangiacomo die zowel C-frame (10 tot 450 ton) als portaalpersen (50 tot 500 ton) vervaardigt. De Rijva excenterpers is niet meer nieuw verkrijgbaar, wel gebruikt. Neem hiervoor contact met ons op.

Producenten

De technisch en kwalitatief hoogwaardige producten maken Sangiacomo tot een ‘leading company’ in het produceren van de mechanische excenterpersen, opgebouwd door ervaring op de wereldmarkt in ruim 60 jaar activiteit. De volledige productie van de excenterpersen vindt plaats in de fabriek in Vittorio Veneto, waardoor een bijzonder hoge kwaliteit van de afzonderlijke onderdelen en het product als geheel wordt verkregen. De betrouwbaarheid en toegepaste technologieën van Sangiacomo dragen bij tot een breed scala van producten en oplossingen voor de metaal stans industrie.

IMV Presse, de ander Italiaanse persenfabrikant (sinds 1937), produceert portaalpersen in een range van 100 tot 3500 ton, voorzien van 1 tot 4 stuks drijfstangen! Iedere denkbare aandrijving is mogelijk, ‘Linkdrive’, ‘servo-drive’, altijd afgestemd op de toepassing om een optimaal snelheidsverloop tijdens de persslag te bewerkstelligen.

Met een engineeringsafdeling vol vakmensen denkt IMV met u mee, ook voor materiaal aanvoer vanaf coil of blanks. Met een modern machinepark zijn zij in staat zelfs de grootste frames in eigen werkplaats met de hoogste nauwkeurigheid te bewerken.